Alçı Blok Duvar

Alçı Blok Duvar

Alçı Blok Duvar
Alçı Blok Duvar
Alçı Blok Duvar
Alçı Blok Duvar

Alçının belirli oranda suyla karıştırılıp kalıplanması ve kurutulması ile imal edilir. Aşağıda şekilleri verilen alçı blok duvarlar ya dolu gövdeli (deliksiz) ya da boşluklu (delikli) olarak yapılır. Kalınlıkları 8, 10, 12 cm ve diğer boyutları da 50x50x50; 66.6 cm olmaktadır. Her üç blokla 1 m2 duvar örülebilmektedir. Su ve neme karşı hassas olan alçı blok duvarlar suyla temas eden yerlerde kullanılmamalıdır. İşçilikleri kolay, hafif oluşu, ayrıca sıva gerektirmemesi, testereyle kesilebilmesi ve az yer tutması diğer iyi taraflarıdır.

Derz kalınlıkları 2.00 mm’yi geçmez, şaşırtmalı yerleştirilen alçı bloklar düz örgü olarak ve “alçı hamuruyla” yapıştırılarak örülür.

Yapıda kullanımı şöyledir: Temizlenen zemin yüzeyi ıslatılıp ince bir alçı hamuru serilir. Üzerine 1-2 cm’lik esnek bant (styrophor) döşenir; bunun üzerine tekrar alçı hamuru serilip duvar örülür. Tavan ve duvar bağlantıları için alüminyum “T” profil köşebent ya da kartonpiyer yapılır. Kapı ve pencere kısımlarında önce kasa yerleştirilip sonra etrafına alçı hamuru dolgusu ve duvar örgüsü yapılır.

ABS ALÇI
AKILLI YAPI
BOSTİK
DYO BOYA
ENTEGRE HARÇ
HES KABLO
İZOCAM
LAFARGE
MARDAV
ODE YALITIM
POLİSAN BOYA
SIEMENS
SİKA İZOLASYON
USG
YASAN BOYA
YKS